10 gode grunde til at benytte uldundertøj året rundt

Uld er fantastik! Det er funktionelt, behageligt og perfekt til brug som inderlag til dem, der bruger meget tid udendørs. Et brand der også har lagt mærke til dette, er Aclima, der siden 1939 har produceret uldundertøj i højeste kvalitet. Mange har dog den fordom, at det kradser meget. Endvidere tror mange, at dette stof kun er noget, der gør nytte om vinteren. Begge ting er særdeles forkerte. Uld har mange fordelagtige ting at tilbyde til sommerbrug og køber du det i en god kvalitet, vil det hverken klø eller kradse. De fleste Aclima produkter er lavet af det fineste materiale kaldt merinould. Derfor er hele deres sortiment af højeste kvalitet. Er du i tvivl om, hvorfor uld er velegnet til brug hele året rundt, så kan du finde svaret her. Vi gennemgår hvilke fordele stoffet har til brug i både varmt og køligt vejr.

 

Derfor skal du bruge uld om vinteren

 1. Det vil holde dig varm
  Den bedste og mest benyttede grund til at købe uld er, at det isolerer grundigt for kulden. Grunden til at materialet holder godt på varmen er stoffets luftige struktur. Det betyder, at uld ikke er god til at lede varmen videre. Når ens krop prøver at holde varmen, så vil de luftige fibre i ulden holde fast på den varme din krop udsender og derfor vil varmen ikke forsvinde.

 2. Det varmer selvom det bliver vådt
  Selv når uld bliver vådt, holder det dig varm. Det skyldes, at uld har en vandskyende yderside og kan absorbere 30% af sin egen væske. Endvidere vil fibrenes ?bølgede? struktur sørge for, at der altid er lufthuller til at opsluge din krops varme og hermed blive ved med at holde dig varm.

 3. Det er svedtransporterende materiale

Uld er svedtransponerende, idet materialet både er absorberende og vandskyende på samme tid.

 1. Det krøller ikke og holder dig altid præsentabel
  Uldfibrene er ?bølgede? og elastiske. Derfor vil materialet ikke få folder eller blive krøllet i tasken.

 

 1. Det lugter ikke
  Uld er meget lugtresistent og derfor skal der meget til, før det kommer til at lugte. Grunden til at det er særdeles lugtresistent skyldes dens imponerende måde at håndtere fugt på og uldens overfladestuktur.

 

Derfor skal du bruge uld om sommeren

 1. Det beskytter mod UV-stråling

Uld absorberer solens UV-stråler meget bedre end materialer såsom bomuld eller nylon. Uld lader altså ikke bare solens stråler igennem men opsuger dem i stedet for.

 1. Uld virker afkølende i varmt vejr

Når vejret er godt, så vil kroppen have en større tendens til at svede. Denne sved vil stoffet absorbere, idet vejrets og kroppens varme vil få sveden til at fordampe. Denne fordampning kommer til at skabe en nedkølende effekt mellem ulden og kroppen.

 

 1. Det lugter ikke
 2. Det er svedtransporterende
 3. Det krøller ikke og holder dig altid præsentabel

  De tre sidste punkter er identiske med grundene til at bruge uld om vinteren. Dog vil vi også fremhæve dem her, da det også er gode grunde til at bruge uld om sommeren.