3 hobbyer der koster kassen

Det kan være dyrt at have en hobby. Det ved de fleste, der bruger meget tid på deres fritidsaktivitet, men der er selvfølgelig også en del hobbyer som for eksempel strikning, hækling, yoga og så videre, som ikke behøver at koste spor. Det er dog ikke de billige hobbyer, vi vil sætte fokus på i den her omgang, for de får vist omtale nok. Det er i stedet nogle forholdsvis udbredte, men meget dyre hobbyer, vi vil snakke om i dag. Der er stadig okay mange af den slags, men lad os nøjes med at se på tre af de mest almindelige hobbyer, som findes i alle prislejer alt efter, om man er mangemillionær eller bare en fattig studerende.

En af de mest udbredte hobbyer i Danmark er at samle på mønter. Det er noget, alle kan starte med at samle på ? ja, de fleste har sådan set en samling allerede nu, men de ser den selvfølgelig ikke som noget, der har større betydning for dem end den værdi, der står på hver enkelt mønt. Det er dog noget, der betyder, at man virkelig nemt kan starte på sin samling. Hvis du vil have de sjældne og mest efterspurgte mønter, skal der desværre rigtig mange tyvere til. Det er langt billigere at starte med de erindringsmønter, der er blevet lavet her i Danmark gennem årene og som ofte kan købes for en helt almindelig tier eller tyver.

I samme boldgade har vi frimærkesamling, som jo bestemt også kan være dyrt. Det er dog også ganske muligt at samle tusindvis af frimærker for et beløb, der ikke løber meget højere op end en SU. Det kommer selvfølgelig an på, hvor lav SUen er nu til dags, så lad os sige, at den ligger på 6000 kr. Hvis du købte en samling for det beløb i dag, ville du helt sikkert ikke have svært ved at finde en, der består af mere end 1000 frimærker.

En anden hobby mange danskere har er at samle på vin. Uanset om du samler på dine yndlingsvin som moet og de andre, hvor du synes pengene er godt givet ud, eller bare vil have de dyreste eller ældste vine, du kan få fat på, så er det en samling, der smager bedre end de to andre, vi har nævnt. En anden ting der er helt sikker er, at du får brug for en vinreol, hvis du har mere end et par flasker i din samling. Det er dog ikke opbevaringen, der koster kassen, med mindre man har brug for en hel vinkælder. Det er derimod de enkelte vine, som kan koste flere millioner, hvis man vil have nogle af de mest eftertragtede. De fleste, som har smagt millionvine, siger, at de ikke er pengene værd, hvis man kun tænker på smagen.