3 uundværlige tips til når du er på jagt

Jagtsæsonen er et af årets højdepunkter, hvor du har mulighed for at jage vildt i naturen med dine fælles skytter. Et vigtigt aspekt ved jagten er selvfølgelig også at have praleretten over sine kammerater. Du vil altid gerne være personen i din jægeromegn, som jægerne ser op til. Den lokale legende der rammer med umenneskelig præcision. Legenden hvis hus er proppet med udstoppede dyr fra utallige jagte, som enhver person vil måbe over. Med det rette jagtudstyr kan du komme et skridt tættere på denne drøm. Denne artikel vil komme tættere på, hvilket jagtudstyr og tips der kan gøre dig til en bedre jæger og give dig en ekstra fordel, næste gang du er på jagt.

Camouflage er essentielt

Når du er i naturen og jager vildt, er det vigtigt, at dit tøj blender i et med naturen. Naturens dyr har skarpe sanser og vil nemt kunne se dig, hvis dit tøj ikke blender ind med dine omgivelser. Tænk derfor over at investere i et sæt tøj, der er specielt designet til jagtbrug. I dag findes der heldigvis masser af virksomheder, der forhandler specielt designet tøj til jagt. Du har masser af muligheder for at finde camouflage, der passer til dit jagtområde, uanset om du jager i Danmark eller udlandet. Tænk også på at tøjet er lydsikkert, så du ikke alarmerer byttet, inden du kommer på skudhold. Et af jægernes favoritmærker er Härkila. Dette skandinaviske mærke er det meste brugte mærke blandt danske jægere og udstråler kvalitet. Meget af deres tøj er tiltænkt den skandinaviske natur og de har et bredt udvalg i forskellige prisklasser. 

Find det rigtige kikkertsigte

Kikkertsigtet har igennem generationer været jægerens bedste ven. Den sørger ikke blot for at du rammer plet men også for at dit bytte får en hurtig og smertefri død. Markedet for kikkertsigter kan synes uoverskueligt, da der findes mange forskellige typer. Derfor er det vigtigt, at du prøver dig frem, til du finder det, der passer perfekt til dig. Hvis du er typen, der pürscher, så er mærket AimPoint helt sikkert noget til dig. Deres rødpunktsigter er nemme at benytte, da du blot skal skyde, når den røde prik er placeret på dyret.

Er du mere til afstandsjagt, så er det nødvendigt med et sigtekorn med en høj forstørrelsesgrad. Skyder du f.eks. et bytte fra en lang afstand, så hjælper det gevaldigt at få en større billede af dyret, så du kan placere det dræbende skud. Spørg din lokale forhandler af jagtudstyr om, hvilket sigte der passer til lige dit behov.

Hold dig varm

Når du er på jagt, er du tit stillestående. Du står og venter på byttet eller bevæger dig langsomt igennem skoven i håb om at finde et mål. Hold dig derfor varm, så det ikke bliver en kold fornøjelse. Tag altid et ekstra lag tøj på, hvis du er det mindste i tvivl. Det kan altid tages af igen, hvis du får det varmt, og du står ikke i den uheldige situation at stå og ryste af kulde, når du endelig sigter på et bytte.

Husk disse enkelte tips næste gang du tager på jagt eller står og skal købe nyt jagtudstyr. Så kan du helt sikkert få mere succes, næste gang du er ud og jage. God jagt!