Blomster er Koncentreret Taknemlighed

Hvis du har fulgt de seneste opdagelser i positiv psykologi, så vil du vide, at en af de bedste ting vi kan gøre for os selv er, at vise taknemlighed. Når vi sætter pris på andre og deres handlinger, så sætter det gang i processer i vores hjerne, som i sidste ende gør os til gladere mennesker. Hvornår har du sidst fundet tid til, at sidde ned og tænke over, hvor meget du egentligt holder af dem omkring dig?

Alle disse psykologer har foreslået det ene trick efter det andet. Nogle mener man bør lægge en meditationsrutine ind i sin dagligdag, hvor man forestiller sig alle de mennesker man kender, og sender gode tanker deres vej. Andre foreslår at man skriver en dagbog, hvor man aktivt skriver mindst 3 ting ned, man er taknemlig for, hver evig eneste dag. Jeg finder dog disse tilgange irriterende tidskrævende og unaturlig. Den bedste tilgang jeg har fundet til, at være mere taknemlig i løbet af min dag, er at arbejde med blomster og planter.

Ser du, når jeg er i gang med at passe min efeu, så kan jeg nærmest mærke hvor taknemlig den er. En efeu er nemlig en slyngplante, og de kan nogle gange få slynget sig ind i nogle vanskeligheder. Derfor træder jeg til, og hjælper tingene på plads igen. Nu kan slyngplanter jo selvfølgeligt ikke tale, men jeg sværger at den ser ?lettet? ud bagefter, og de næste mange dage er ekstra grøn og udstråler taknemlighed. Når du er omkring nogen ? eller i dette tilfælde: noget ? der konstant udviser taknemlighed, så kan man ikke lade være med også selv at gøre det. Min planter minder mig på den måde om, at udvise og føle taknemlighed i løbet af min dag.

Derudover er blomster jo også en form for koncentreret taknemlighed. Specielt når man selv har groet dem. Det er de mennesker vi har aller kærest, som vi giver blomster til, som tak for at de er til. Det er en udbredt form for gave til, at signalere taknemlighed og kærlighed. Alle forbinder blomster med en form for kærlighed, og kærlighed er typisk et produkt af enorm taknemlighed. Vi er taknemlige for, at vi har vores familie. Vi er taknemlige for vores venner, og den rolle de spiller i vores liv. Og vi er selvfølgeligt taknemlige for, at universet har bragt os sammen med vores mand, kone eller kæreste. Derfor giver og modtager vi blomster. Det er et symbol på vores taknemlighed, og de bærer så smukt rundt på denne taknemlighed, fordi planter i sig selv er taknemlige.

Når jeg har gået og taget mig af en plante eller blomst, så er det al denne opmærksomhed og kærlighed, jeg giver videre til modtageren af blomsten. For mig gør det hele oplevelsen af at give blomster ? og altså udvise taknemlighed ? langt kraftigere, end hvis jeg bare købte en buket nede ved blomsterhandleren.