De 4 bedste hobbyer til at sænke stress

Der er ikke mange, som laver andet end at sidde foran fjernsynet eller en anden skærm, når de kommer hjem fra skole eller arbejde ? og det er en skam. Den tid vi bruger foran skærmen har det nemlig med at være spildt, samtidig med at vi ikke slipper af med den stress, vi uvægerligt opsamler i løbet af dagen. Vi opbygger altså bare mere og mere stress, indtil vi en dag brister og går ned med depression, angst eller det der er værre. Selv hvis det aldrig går helt galt, så er et liv uden stress langt bedre end et liv fuld af stress. Hvis du i stedet for at sidde foran skærmen i din fritid vælger at bruge tiden på en hobby, så kan du i mange tilfælde sænke stress i stedet for at vedligeholde det. Vi har fundet fire af de bedste hobbyer til at sænke stress, som vi håber du vil overveje.

Den mest åbenlyse hobby til at sænke stress er selvfølgelig meditation. Det er desuden en af de måder, der er mest dokumentation for i den videnskabelige litteratur at have en positiv indvirkning på stress, angst, depression med videre. Med meditation er der faktisk en del, der helt kan stoppe med at tage deres medicin til at behandle de sygdomme, men det er selvfølgelig noget, man bør diskutere med sin læge før man giver det et forsøg.

Lidt i samme boldgade har vi yoga, som jo også efterhånden er ved at blive populært. For nogle er yoga bare en god måde at komme af med lidt fedt og komme i form, mens det for andre er et alternativ til meditation. Her får du altså både de afstressende fordele ved meditation og dem ved motion, så det er på mange måder en af de bedste valg, hvis du kun vælger en enkelt hobby.

Hvis yoga er for ensformigt, kedeligt eller stillestående for dig, så er kampsport en anden mulighed, der også både er meditativ og en god form for moderat motion. Hvis du er bange for at komme til skade, så bør du virkelig tage ud og se, hvordan det foregår nogle forskellige steder. Langt hen ad vejen handler kampsport nemlig ikke om kraftige bevægelser, men derimod om kontrol. Hastighed spiller også ind, men det sker først efter, man har lært at kontrollere sine legemer tilstrækkeligt.

Til sidst synes vi det er værd at overveje strikning, hækling eller lignende. Det kan gøres fra hjemmet og så kræver det kun garn og et par strikkepinde eller hæklenåle. Det er altså billigt, samtidig med at du kan gøre det hvor som helst og hurtigt kan komme i gang. Du får dog kun de meditative fordele, med mindre du strikker mens du går på et løbebånd, men det lyder som en virkelig dårlig ide.