Lån penge på nettet ? sådan undgår du høje renter og gebyrer

Mange danskere har efterhånden prøvet at låne penge på nettet gennem kviklån, sms lån, hurtig lån og så videre. For mange går det rigtig fint, men for nogle er det desværre også vejen ind i en ond gældsspiral. Det er offentligt kendt, at lånene har høje renter og høje omkostninger. Formålet med denne artikel er at klæde dig godt på til, hvis du ønsker at låne penge på internettet.

 

Hvad er dit behov?

For at kunne finde et godt lån, skal du kende til dine behov. Hvad skal du låne penge til, og hvor mange har du brug for at låne? Når du sammenligner, er det ikke uvæsentligt at kende til lånebeløbet. Det skal du altid udfylde, når du skal ansøge om lånene online. Et andet godt tip er at kende til din økonomi. Når du får tilsendt en låneaftale, skal du vide, om du kan betale afdragene med din nuværende økonomi.

Kan du ikke det, bør du holde dig fra at låne penge. Du finder bedst ud af, hvor meget du kan betale ved at lægge et budget med dine udgifter og indtægter. Skal pengene bruges til forbrug, så overvej altid, om du ikke kan spare pengene op i stedet. At låne penge på internettet er dyr gæld med høje kreditomkostninger.

 

Sammenlign og ansøg altid flere lån

Når du skal låne penge online, skal du naturligvis vælge det lån med de bedste vilkår. Det er ikke anderledes i forhold til, hvis du skulle låne penge i banken. Da renterne og diverse gebyrer udregnes på baggrund af din ansøgning, bør du altid ansøge flere lån. Ellers risikerer du at vælge et lån med for dårlige vilkår. Det anbefales altid at ansøge om minimum 3 forskellige lån. Gør du det, får du et mere retvisende billede af, hvordan vilkårene er.

Når du modtager de forskellige låneaftaler, handler det om at kigge på alle nøgletallene. Det vil sige alle gebyrer, renten, kreditomkostningerne, løbetiden og ikke mindst ÅOP. Er du ikke selv økonomisk kyndig, så sæt dig sammen med en person, der har forstand på økonomi. Forskellen på et dårligt og godt lån kan være stor, så det handler om at vælge rigtigt.

 

Giv dig selv tid at tænke i

Det er nemt og hurtigt at låne penge online. Derfor låner mange også penge uden at tænke over konsekvenserne ved det. Du bør altid give dig selv lidt betænkningstid, inden du underskriver låneaftalen. Mange låner penge fordi de akut gerne vil købe noget. Er du i samme situation, så afvent et par dage, og tag så situationen op til overvejelse igen.