Sådan deltager du i kampen mod fordomme

Hvis der er en ting, som de fleste kan blive enige om, så er det at fordomme ikke er noget, der er godt at have. Alligevel er det noget, som vi alle har til en vis grad samtidig med, at de færreste rent faktisk forsøger at bekæmpe dem. Hvis vi ikke forsøger at slippe af med dem, hvordan kan vi så forvente, at andre gør det? Og hvad kan vi gøre for at hjælpe andre med at slippe af med deres fordomme? En måde, du kan hjælpe med at bekæmpe fordomme, er ved ikke at lade andres fordomme påvirke dig. Hvis en pink t-shirt på en mand er nok til, at folk med det samme tænker, at manden er homoseksuel, så er det såmænd bare en god grund til at gå rundt i pink tøj, hvis man ikke er homoseksuel.

Noget andet du måske har hørt er, at tøj med videre er lavet til et bestemt køn, så det er forkert at gå i tøj, som af producenten er tiltænkt et andet køn end lige det, du har. Sko fra Quint er til ægte mænd, hvis man skal tro på deres salgstekster, men er der virkelig så stor forskel på mænd og kvinders fødder, at vi ikke kan gå i det samme fodtøj? Nej, det er der bestemt ikke. Det er primært størrelsen, hvor gennemsnittet varierer, men hvis du er en kvinde og kan passe dem, så slå dig da løs.

Jo mere du går imod de forudantagelser som meget af samfundet har, jo mere hjælper du med at bekæmpe fordomme med videre. Der skal faktisk ikke mere til. Når det er sagt, så kan du selvfølgelig hjælpe meget mere til i kampen mod fordomme, hvis du er villigt til at gøre lidt ekstra på vores alle sammens vejne. Den nemmeste måde at finde ud af, hvad du kan gøre, er ved at finde de grupper her i samfundet, der oftest bliver udsat for fordomme og snakke med dem om, hvad de er støt på i løbet af deres liv.

Der er desuden mange organisationer med mere, der specifikt arbejder på at gøre folk opmærksom på deres fordomme og derved lære dem, at der er en bedre måde at anskue verden. Du kan helt sikkert få lov til at hjælpe nogle af dem som frivillig, men hvis har brug for at blive betalt for det, du laver, er det straks mere svært. Der er ikke specielt mange penge i at bekæmpe fordomme, så det er altså kun for dem, der vil være med til at skabe et bedre samfund både lokalt, men bestemt også globalt. I sidste ende er det op til dig, hvor meget du har mulighed for lyst til at gøre.