5 ulemper ved at blive minimalist

Der er masser af fordele ved at blive minimalist, og det har du da sikkert allerede læst en hel masse om. Det er dog ikke nødvendigvis godt det hele, men det er noget, de fleste springer over, når de snakker om minimalisme ? og vi snakker altså ikke om, hvor meget man kan komme til at savne sit tøj eller hvor ked af det man bliver, når man åbner sit næsten helt tomme klædeskab. Der er andre konsekvenser, som man bør kende til, før man begiver sig ud i den på mange måder betydningsfulde livsstilsændring. Ulemperne opvejer i de fleste tilfælde ikke fordelene, men det er en vurdering, du selv bør foretage dig, i stedet for at lade andre bestemme, hvad der er bedst for lige netop dig. Med det i tankerne har vi fundet fem ulemper ved at være minimalist, som du kan tage udgangspunkt i.

Den mest udbredte form for minimalisme er den, hvor man skærer ned på, hvor meget tøj man har. Det betyder dog, at det kan være svært at få nok tøj til en hel vask, men så er det selvfølgelig altid muligt at vaske tøjet i hånden ? hvis du da ved, hvordan man gør dét. Det er måske mest et problem for dem, der blev født de sidste 20-30 år, hvor der jo næppe er mange, som er blevet sat til at vaske deres eget tøj.

En anden ulempe ved ikke at have mere end tre t-shirts er, at man kan blive nødt til at finde alternative måder at vaske sit tøj, hvis man er på ferie eller ophold nogen steder i mere end tre dage. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man ikke har lyst til at gå rundt i det samme tøj flere dage i streg ? ellers er det selvfølgelig ikke det store problem, men det har i sig selv nogle ulemper, som de fleste formentlig gør sit bedste for at undgå.

Hvis man er minimalist med hensyn til, hvor mange tallerkener, glas og så videre, man har, så betyder det typisk, at man enten bliver nødt til at vaske op i hånden eller starte en halvtom opvaskemaskine. Mange ville sikkert vælge det sidste, hvis de da ikke i forvejen vasker op i hånden for at skåne miljøet.

Makeup er en anden ting, som mange vælger at skære ned på, og det har da selvfølgelig nogle ret så åbenlyse ulemper. De fleste finder dog ud af, at deres selvtillid på sigt stiger, når de dropper alle de overflødige ansigtsmalinger og andre ulækre ting.

Sidst men ikke mindst er der den ulempe, at det kan være svært at forklare, hvorfor det føles så meget bedre at skaffe sig af med alt det overflødige. De fleste ser det formentlig som om du ofre nogle af de gode ting i livet, og så kan det være svært at overbevise dem om, at du faktisk har det bedre sådan her.